HTC Rhyme presenteras officiellt

HTC Rhyme

HTC Rhyme

HTC har inte ont om nya mobiler på gång just nu, med beryktade Runnymede, officiella HTC Sensation XE och idag officiellt presenterade HTC Rhyme. Där nyligen omskrivna modeller är inriktade på musik och bra ljud, är Rhyme:s inriktning lyx och förenkling i vardagen. Förutom att mobilen har senaste versionen av HTC:s pålägg till Android; HTC Sense, så trycker de mycket på mobilens tillbehör. Tillbehören sägs ska följa mobilens ”sensoriska tema” i form och funktion, med en dockningsstation, ett hängsmycke(!) och trasselfria hörlurar.

Dockningsstationen ”HTC Rhyme Docking Station” laddar upp telefonen och förvandlar samtidigt den till en väckarklocka och musikspelare som låter dig vakna till dina favoritlåtar som spelas upp direkt från de inbyggda Bluetooth-högtalarna.

Hängsmycket ”HTC Rhyme Charm” är en enligt HTC en helt ny och unik lösning som diskret indikerar inkommande samtal eller meddelanden när mobilen ligger längst ner i din väska. Den består av en liten, lysande kub ansluten till telefonen via en snodd som kan dingla fritt ur din väska och användas till att snabbt dra upp telefonen. Den gör det också lätt att hitta telefonen när den är begravd i en överfull handväska eller ryggsäck. Huruvida detta även gör det lättare för andra att också dra upp den framgår inte i pressreleasen (duh), men det är ett intressant koncept som säkert kan vara intressant för alla som alltid lyckas få mobilen ”längst ner i väskan”.

De trasselfria hörlurarna kallas inte helt oväntat för ”HTC Rhyme Tangle Free Headphones” och har som namnet antyder en sladd som inte ska trassla. Då detta åtminstone för mig är ett vanligt problem med in-ear hörlurar så välkomnar jag en sådan lösning. Det kommer även ett antal fler tillbehör till mobilen, så som bilhögtalare, bluetooth-headset och sportarmband. Mobilen har likt andra HTC-mobiler, en unibody-design- fast i detta en aning annorlunda jämfört t.ex. Sensation.

Rhyme har även enkel tillgång till filmer och annat med HTC Watch som du kunde läsa om här tidigare. Det framgår inte så mycket om Rhyme:s specifikationer i pressreleasen, mest kring dess yttre – men den kommer ha en 3,7 tums Super LCD-skärm med WVGA-upplösning och en 5 Megapixel-kamera med Power LED-blixt. Enligt Phone Arena kommer Rhyme ha en enkelkärnig processor på 1 GHz, Android 2.3.4, 4 GB internt lagringsutrymme, 768 MB RAM och ett batteri på 1 600 mAh.

HTC Rhyme kommer att släppas i Sverige i Oktober i år med ett änbu okänt pris. När du köper mobilen kommer tillbehören dockningsstationen, de trasselfria hörlurarna och hängsmycket följa med till mobilen i förpackningen. Källa: HTC

HTC Rhyme:s tillbehör

HTC Rhyme:s tillbehör

Detta inlägg är publicerat i Android, Gingerbread, HTC, kommande mobiler, Mobiltillbehör och taggat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.
  • Gillade du det här? Pusha!
  • Reklam

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • Reklam