Google släpper video för mobilprototypen Project Tango

Google Project Tango mobiltelefon

Google Project Tango mobiltelefon

Google arbetar inte bara med Android utan de driver även ett projekt kallat Project Tango som de nu har släppt en video om. Med Project Tango samarbetar Google med flera universitet, forskningslabb och industripartners i flera olika länder för att utnyttja de främsta kunskaperna inom robotik och datorseende för att få in allt detta i en unik mobiltelefon.

De har nu börjat släppa de första prototyperna av denna mobil till utvecklare av mjukvara och projektet verkar väldigt lovande. Prototypen är en 5″ telefon med mjukvara och hårdvara designad för att läsa in full 3D-rörelse av enheten samtidigt som den ritar upp en karta av omgivningen. Sensorerna låter mobilen göra över 250 000 3D-mätningar varje sekund och uppdaterar mobilens position och orientering i realtid för att skapa en 3D-modell av omgivningen på mobilens skärm.

Likt Google:s andra mobiler så använder Project Tango prototypen Android och denna teknologi kommer att bli väldigt intressant när små spelutvecklare, arkitekter eller andra designers som har intresse av 3D-miljöer börjar komma igång med protytpen. I videon nämner de även att synskadade personer ska kunna använda mobilen för att kunna läsa in omgivningen i 3D och få anvisningar i ljudform var de ska gå. Ta en titt på videon nedan! Källa: Google

Detta inlägg är publicerat i Android, Google, kommande mobiler, Mobilmarknaden och taggat , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.
  • Gillade du det här? Pusha!
  • Reklam

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  • Reklam