LG Optimus LTE ska bli ”den första True HD-mobilen”

LG Optimus LTE
LG Optimus LTE

Nya uppgraderade versioner med större skärmar av tidigare succéer och 4G-versioner verkar vara det som gäller nu hos de stora tillverkarna, nu också från LG med deras Optimus LTE. Som namnet antyder blir detta likt Samsung Galaxy S II LTE, en mobil med stöd för LTE-standarden som möjliggör en nästintill 4G-uppkoppling med mobilen.

Med denna modell skryter även LG med att den kommer att bli den första mobilen med True HD, vilket oftast relaterar till en skärm med HD-upplösning i 720p. Skärmen som detta ska visas på är på hela 4.5 tum likt Samsung Galaxy Note och även då inte upplösningen framgår i LG:s pressrelease, lär det inte vara några problem att klämma in 720p på den ytan. Enligt LG ska upplösningen i alla fall vara den högsta för en mobil med IPS-display tillsammans med ”avancerade färger och klarhet” för att ge naturtrogna bilder.

Förutom LTE och den rejäla skärmen kommer Optimus LTE ha en dubbelkärnig processor på 1.5 GHz, ett batteri på 1,830 mAh och den kommer köra Android 2.3. För att utnyttja mobilens HD-kapacitet ytterligare är den utrustad med en HDMI-port och stöd för delning med DLNA. Då LG är världsledande i LTE-patent så lär det här bara vara början på enheter från dem med stöd för den standarden. Deras absolut första LTE-mobil var Revolution som släpptes i USA tidigare i år.

Än så länge verkar LG Optimus LTE bara vara aktuell för Sydkorea, men det skulle inte vara förvånande om den når hit tull Sverige i något utförande inom en snar framtid. Även för Sydkorea är pris och releasedatum ännu okänt, men att döma av specarna så kommer det vara en mobil i toppskiktet i prisklassen 5 – 6 000 kr. Källa: Eurodroid

4 reaktioner till “LG Optimus LTE ska bli ”den första True HD-mobilen””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.