Samsung visar upp den tåliga mobilen Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover
Samsung Galaxy Xcover

Det är ganska ont om mobiltelefoner speciellt designade för tuffare tag, förutom till exempel kommande Sony Ericsson Xperia Active – detta är något som Samsung vill ändra på med Galaxy Xcover. Många mobiler som är mer tåliga satsar de mesta resurserna på en eller få egenskaper, men Galaxy Xcover har en raring på IP67, vilket innebär att den är:

  • Fullt igentäppt mot smuts och damm
  • Kapabel att överleva en komplett vattendykning nere på en meters djup i 30 minuter
  • Täckt med förstärkt glas för att förhindra repor

Samsung:s kommande mobil kommer ha en 3.65 tum stor skärm, en 3.2 Megapixlar kamera och stöd för HSDPA. Så mycket mer information finns inte om Galaxy Xcover än, men troligtvis får den en processor på runt 1 GHz och runt 512 MB minne likt andra mobiler i Samsung:s Galaxy-serie med mobiler. Antagligen kommer den likt andra mer tåliga mobiler inte vara set främsta prestandamonstret, men leverera tillräckligt för att inte avskräcka.

Galaxy Xcover kommer att köra Android Gingerbread runt Oktober i år för ett för närvarande okänt pris. Om eller när den kommer till Sverige återstår att se, men det verkar som att mobilen kommer till Tyskland. Källa: Pocketnow

4 reaktioner till “Samsung visar upp den tåliga mobilen Galaxy Xcover”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.