Världens högsta tweet skickad med en Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S2 använd för tweet vid Mount Everest
Samsung Galaxy S2 använd för tweet vid Mount Everest

Det verkar vara populärt för mobiltelefontillverkare med att slå rekord och att vara först med en bedrift nuförtiden. LG trädde ju med Optimus 2X in i Guinness rekordbok med ”världens första mobiltelefon med dubbla processorkärnor”. Samsung har nu lyckats med att få världens högsta tweet skickad med deras Galaxy S2. Ett meddelande på Twitter har skickats av Brit Kenston Cool uppe vid en mötesplats vid Mount Everest med mötesplatsens första 3G-uppkoppling. Cool passade samtidigt på att posta en Facebook-bild och uppdatera sin status.

Världens högsta tweet skickad med en Galaxy S2
Världens högsta tweet skickad med en Galaxy S2

Denna tweet blev möjlig då Samsung valt att sponsra Cool med en Galaxy S2 nere i baslägret för världens högsta berg Mount Everest. Det är rätt häftigt att en 3G-uppkoppling kan fungera på en så hög höjd, vilket har gjorts möjligt av att Nepals operatör Ncell installerade den första 3G-stationen vid bergets basläger i Oktober 2010.  Med 3G-täckningen kunde Cool även genomföra det första 3G-samtalet från baslägret av Mount Everest. Vad denna bedrift också tyder på är att Samsung:s nya mobil klarar sig rätt ok i kyla och högt tryck ett tag och att nyheten passar väldigt bra till Samsung:s nya reklamfilm för Galaxy S2 där en vandrare i snön använder mobilen. Det blir intressant att se om denna bedrift får en plats likt LG Optimus 2X i Guinness rekordbok eller liknande.

Galaxy S2 är en högaktuell mobil som tidigare varit försenad till Maj/Juni, för att sedan ändå släppas under April i vissa länder och fick förhandsbokning hos Telenor i mitten av April. Källor: Sociable, Techradar

4 reaktioner till “Världens högsta tweet skickad med en Samsung Galaxy S2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.