ZTE: Blade har sålt två miljoner exemplar i världen

ZTE Blade
ZTE Blade
Den Kinesiska tidigare doldisen ZTE:s budgetmobil Blade ska enligt dem nu ha sålts i två miljoner exemplar världen runt. Blade som utomlands är känd som Orange San Fransisco har med dessa siffror blivit en av världens mest sålda smartphones. Mobilen som först släpptes i Storbritannien för operatören Orange under andra halvåret för 2010, blev snabbt en populär Android-mobil i de 30 länder som den släpptes hos. I flera länder gick Blade om många konkurrenter på topplistorna – även den svårslagne iphone 4 som annars håller ett stadigt grepp om toppen.
Anledningarna till ZTE Blade:s framgång tror jag är många. Men framför allt det fantastiska priset på runt 1 600 SEK när den kom ut och att den släpptes med en ”ren” installlation av Android 2.1 Eclair, vilket gjorde det lättare för mer avancerade användare att leka med operativsystemet. När Blade kom fanns det ont om andra mobiler av dess slag, en schysst smartphone med Android, nödvändiga funktioner och touchscreen i budgetsegmentet.
Nu blir det intressant att se vad ZTE gör härnäst när det blivit ett namn som mobiltillverkare hos konsumenterna. Tidigare har ZTE mest varit kända som en stor tillverkare av elektronikkomponenter åt andra företag, men börjar träda fram i rampljuset nu likt konkurrenten Huawei. ZTE Skate är på väg och verkar även den bli en prisvärd och konkurrenskraftig Android-lur, denna gång med Gingerbread, större skärm och vassare prestanda än Blade. Källa: Eurodroid

4 reaktioner till “ZTE: Blade har sålt två miljoner exemplar i världen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.